Sekretariatet

IMG_8538

Matilda (biträdande sekreterare), Olle (utredare), Adiam (sekreterare) och Daniel (huvudsekreterare).

Huvudsekreterare Daniel Lindvall

Daniel Lindvall är kansliråd vid demokratienheten på Justitiedepartementet. Han har arbetat med att ta fram regeringens demokratiskrivelse, En politik för en levande demokrati, och regeringens handlingsplan, Värna demokratin mot våldsbejakande extremism. Daniel är fil dr i sociologi från Stockholms universitet. I hans avhandling analyserade han hur Bosniens förhandlingar om EU-medlemskap påverkade relationerna mellan de etniska grupperna i landet. Han har jobbat som politisk rådgivare åt EU:s polismission i Bosnien-Hercegovina och vid den Höge Representantens kontor i Bosnien-Hercegovina. Han har även varit rådgivare åt Ombudsmannen för mänskliga rättigheter i Bosnien-Hercegovina.

Sekreterare Adiam Tedros

Adiam Tedros är fil dr i offentlig förvaltning från Göteborgs Universitet. I sin forskning har hon särskilt belyst frågor såsom storstadspolitik, politiska beslutsprocesser, social exkludering och segregation. Hon kommer närmast från en tjänst som chef för utbildning och forskning på Internationellt Centrum för Lokal Demokrati (ICLD) där hon arbetat med att utveckla och genomföra utbildningar för tjänstemän och politiker i låg- och medelinkomstländer. I dessa utbildningar har frågor om ett jämlikt deltagande i politiska beslutsprocesser, politisk representation och jämställdhetsfrågor varit centrala teman.

Sekreterare Susanne Stenberg

Susanne Stenberg är jur.kand och hovrättsassessor. Hon har varit tillförordnad rådman vid Göteborgs tingsrätt och har även arbetat som utredningssekreterare i utredningen Uppbörd av böter, som syftade till att stärka skyddet för den personliga integriteten i samband med polismyndighetens mottagande och indrivning av straffrättsliga böter. Hon har tjänstgjort som föredraganden i kammarrätt och Allmänna reklamationsnämnden samt undervisat inom Sveriges Domstolor. Hon har även arbetat som kommunjurist och har i det arbetet bland annat utvärderat den politiska organisationen och samordnat kommunledningens dialog med kommunala bolag.

Sekreterare Susanne Ritseson

Susanne Ritseson är jur. kand. och har arbetat som utredningssekreterare i flera utredningar, senast i Utredningen om en kommunallag för framtidigen. Susanne har också arbetat som stadsjurist i Malmö Kommun. Susanne arbetade i utredningen från april till juni 2015.

Biträdande sekreterare Matilda Wärmark

Matilda Wärmark är pol.kand från Uppsala universitet. Matilda har sedan många år tillbaka varit engagerad i demokrati- och inflytandefrågor, med särskilt fokus på ungas inflytande och utbildningsfrågor. Under hösten 2012 arbetade Matilda på Utbildningsdepartementet med frågor rörarande ungdomspolitik, det civila samhället och folkbildning.

Praktikant Camilla Tyllström

Camilla Tyllström har en statsvetenskaplig kandidatexamen från Högskolan Väst och gör praktik på Demokratiutredningen som en del av hennes masterprogram i Lund. Hon har tidigare varit ideellt aktiv i Amnesty rörande kvinnors rättigheter och som ungdomssamordnare i Göteborg. Camilla kommer att arbeta på utredningen i fem månader.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s